Nagyító alatt : Yumeria

Yumeria

Mikuru Tomokazu épp tizenhatodik születésnapja előtti éjjelen furcsát álmodik. Egy különös világban találja magát, ahol egy különös mágiát használó lány harcol valamivel. Reggel amikor felébred, a lány ott fekszik mellette és csak annyit tud mondani, hogy Mone.

A gyámja Neneko-san, az igazságot nem akarja elhinni, így megállapítja, hogy egy barátnője és mivel a lány csak Mone-zik, így elnevezi Mone-chan-nak.  Később a félreéértés tovább fajul, amikor az iskolába is betalál menni, hogy átadja a levelet Tomokazu-nak arról, hogy este szülinapi partit tartanak neki.

De minden megváltozik, amikor a gyermekkori barátja – aki szerelmes belé – Azuma Mizuki, a parti éjjelén, bekerül ugyanabba a világba, ahol elöző nap, a fiú volt.

furie01

Eredetileg egy 2003-as videójátékból készült, ami a Namcco gondozásában jelent meg Playstation 2-re.  Amit aztán a Studio Deen 2004-ben a képernyőkre vitt, egy 12 részes sorozat formájában.

2003-ban, még így néztek kia szereplők :

A történet érdekes, nagyobb fordulatokkal nem talákozni benne, de azért akad meglepetés.

Műfaját tekintve egy ecchi vigjáték, sok akcióval és mérsékelt drámai résszel, ami szvsz egyszer kétszer nem kellett volna. Ugyanakkor a humor az bőven rendelkezésre áll, ami főként a félreérthető helyzetekből akad.

A karakterek a szokásos sémát követik , idősebb nő, húg, gyermekkori barát, de azért szokatlanokkal is találkozni, ilyen például Nate karaktere. Ha személyiségeket nézzük, eltérőek ugyan, de sok a hasonlóság közöttük. És megtalálhatóak a totális idióták is.

yumeria-vol1-1

A hangok rendben vannak, habár a jelentőségük főként a harcjelenetekre korlátozódik, az egyéb zajoknál illetve effekteknél és szépen szólnak.

A szinkron perfekt, de kiemelnék kettőt aki különösen bejött nekem, ezek pedig, Inada Tetsu (Ishikari) és Suzuki Mariko (Nate).

A zene hozza az elvárt színvonalat, de semmi több, pluszt nem ad hozzá, élvezni lehet, de külön hallgatni már nem. Az opening és ending kellemesek.

A grafika nagyon szép, kivetni valót nem találni benne, intenzív színkavalkád, a vicces részeknél a chibis és idiótás fejek aranyosak, az állóképek szintén jók. A karakterdizájn csillagos ötös, akkor is ha már sokszor láttuk ezeket az arcokat, legfeljebb más hajjal és más animekben.

yumeria3gbu4yumeria_002yumeria_007yumeria_009yumeria_010

Összesítve : mint láthatjátok, egy tökéletes hülyeség, amit viszont lehet élvezni, főként a férfiközönségnek fog tetszeni, de szerintem bárki jól mulathat rajta. MAL 7 pont.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s