Nagyító alatt : Zombie-Loan

zombie-loan

Kita Michiru egy fiatal középiskolás lány, aki rendelkezik a Shinigami szemével, aminek segítségével meglátja, ki fog meghalni, ezt az áldozat nyakán lévő fekete karikáról tudja, amit viszont más nem lát, de csak akkor ha nincs rajta a szemüvege.

Egy nap véletlenül leesik róla és észre veszi a fekete kört az iskola két szépfiúján, Akatsuki Chika-n és Tachibana Shito-n, ettől persze egyből elájul, mikor magához tér, úgy dönt követi őket és elmondja nekik, hogy meg fognak halni. Azonban váratlan dolog történik, a két fiú harcba bocsájtkozik egy kutyával és megöli, ráadásul nem is akárhogy. Később kiderül, hogy az állat valójából egy zombi volt és azért kellett elpusztítaniuk, mert ez a munkájuk.

A Zombie-Loan nevű cégnek dolgoznak és ők is meghaltak már, de kölcsönt vettek fel a Révésztől, így nem váltak agyatlan gyilkológépekké. Itt indul hármojuk, cseppet sem problémamentes, viszont izgalmas és veszélyes kalandja, ami mindenkit megváltoztat majd.

sloppy_seconds_zombie_loan_32.001

Az anime az ugyanolyan című manga alapján készült, ami a 11 részes sorozattal ellentétben, még mindig fut. A mű a Peach-Pit nevű duó, vagyis Sendo Banri és Ebara Shibuko munkája. A páros már jó ideje együtt dolgozik, az ő kezeik közül került ki több híres manga – amiből anime is készült – , mint pl a Rozen Maiden, vagy a DearS.

Műfaji besorolás szempontjából bajban vagyok, mert végülis shounen, de nem fight, van benne humor, romantika, akció, dráma, misztikum, iskolai élet és a bishounen-ek miatt, még egy kis shoujo.

A karakterek annyira őrültek, amennyire lenni szoktak, ilyen stílus esetében. De mindenkinek megvan a maga kis története, amit az anime nem bont annyira ki, nem is tudna, hiszen nagyon rövid. De mindezek ellenére a főbb szereplőkről sokat megtudni és később előtűnik a valódi személyiségük, illetve természetük, ami teljesen más mint első látásra. Pont emiatt az összetettség miatt lesznek szimpatikusak, nem csak a pozitív,de a negatív karakterek is.

caption-127664-20070815145719

A hangok nagyon rendben vannak, szépen szólnak. Az effektek a harcoknál hallhatóak, valamilyen szinten élethűek is.

A szinkron mint mindíg, most is remek, Suzumura Kenichi (Chika), Sakurai Takahiro (Shito), Suwabe Junichi (Shiba) akiket kiemelnék, de mindenki hozta a tőle elvárt színvonalat.

Az aláfestő zene, Hiroyuki Sawano szerzeménye, ami nem is lett rossz, kellemes dallamok követik egymást, az elektromos zene keveredik a komolyzenei hangszerekkel és az kettősség, egy rendkívül élvezhető elegyet alkot. Itt meghallgathatjátok. Az opening – bár a hörgős metál fura volt elsőre –  és ending is jó lett.

A grafika gyönyörű lett, szerencsére az eredeti karakterdizájnt használták fel, emelett a sötét képek az ilyesztő illetve veszélyes jelenetek alatt, valamint a drámai részeknél látszik meg, a rajzolás valódi szépsége. A vidámaknál, a szokásos formákat látni, a chibi-sek kimondottan aranyosak és viccesek. A színek állandó és intenzív váltakozása és hullámzása kifejezetten jót tesz az élvezhetőségnek.

zombie-loan_081

zombie-loan_004

zombie-loan_009zombie-loan_094

Létezik még egy két részes OVA, ami tulajdonképpen a 12.-ik és 13.-ik résznek felel meg, de a történet ezzel még nem zárult le.

Összesítve :  történet kiváló, fordulatok vannak, habár nem túl sok, karakterek között ott van a ” BADASS ” Shinigami – mindkét formájában érmes – na meg a többi őrült, a hangulatot csak fokozza a zene, mindenképpen ajánlom. Nem egy remekmű, de szórakozni tökéletes. MAL 8 pont.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s