Nagyító alatt : Blood +

right01

A tizenhatéves Saya az átlagos középiskolások életét éli apjával és két testvérével, egészen addíg a napig amig nem találkozik egy különös idegennel ,aki csellózik az utcán, pontosan nem tudja miért, de ez felzaklatja és hazarohan.

Amikor este visszamegy az iskolába – mert ott felejtette a tornacipőjét – , úgy érzi valami figyeli és megijed, ekkor belebotlik az edzőjébe, aki segíteni akar ezért körülnéz a környéken, de nem tér vissza. Saya az edző után megy és felfedezi a holttestét, egy különösen ijesztő szörny társaságában.

Elmenekül az egyik osztályterembe, a lény utána, már majdnem elkapja, amikor a csellista ismét felbukkan és folyton azt ismételgeti, hogy harcoljon, de ő meg van rémülve és nem ért semmit. Mikor már semmi nem segít, Haji – a csellós férfi – saját vérét, egy csókkal a lány szájába juttatja, ezután Saya a Haji csellójából előhúzott katana-val, a saját vérét felhasználva végez a szörnyeteggel.

A későbbiekben lehull a lepel Saya múltjáról, igazi valójáról, Hajihoz fűződő kapcsolatáról és egy különös szervezetről is. Az igazi borzalmak csak most kezdődnek számára.

blood03

A Blood+ elkészülését a 2000-es Blood – The last Vampire című anime tette lehetővé, a főszereplő elöször ott bukkant fel, sok köze ezen kívül nincs ehhez, de a sikerének köszönhető, hogy öt évre rá megszületett az 50 részes sorozat.

Műfaját tekintve, egy horror anime, drámával, romantikával és intenzív érzésekkel kísérve.

Több mangafeldolgozás, light novel, illetve játék is készült, a történet alapján és most legutoljára, az élőszereplős Blood – The last Vampire mozifilm is.

blood_01

A karaktergenerálásnál, nem bíztak semmit a véletlenre, még a legkisebb szerepekben is intenzív hatást gyakorolnak a nézőre a szereplők, szinte már tényleg élnek. Szépen kidolgozottak, megvan a történetük és többeknek fontos szerep jut a történet kapcsán.

A grafika nagyon szép, olykor sötét és komor, ritkábban vidámabb és gyakrabban intenzív és élénk színek váltják egymást. Ez pedíg nagyon fontos egy ilyen stílusnál. A szereplők megrajzolása szintén rendkívüli, aminek inkább akkor jut nagyobb hangsúly, amikor valamilyen erősebb érzelem éri őket. A hátterek és állóképek szintén jók.

blood_plus_003blood_plus_004blood_plus_005blood_plus_046

A hangok ott és akkor szólalnak meg, ahogy kell és úgy is. Az hanghatások remekül adják vissza a különböző zörejeket is.

A szinkron parádés mint mindíg :Kitamura Eri, Yajima Akiko,Ohtsuka Houchu és mindenki más is kimagaslóan teljesít. Ugyanakkor a magyar szinkron is egész élvezhetőre sikerült.

Külön meglepetés, hogy az aláfestő zenére külföldieket szerződtettek, ráadásul nem is akárkiket. Mindjárt, két igen csak remek komponistát, Hans Zimmer-t és Marc Mancina-t. Zimmer a zenei producer, mig Mancina a szerző szerepét töltötte be és bátran kijelenthetem tökéletes munkát végeztek.

Az openingekhez és endingekhez is nagy nevek csatlakoztak. Mint például, Takahashi Hitomi ,Hajime Chitose, Hyde, Nakashima Mika,Aki Angela , UVERworld, Jinn, K.

Hallgassátok meg

Összegezve : Egy nagyon izgalmas és megható “vámpír” történet, amely sok meglepetést kínál a nézőnek, fantasztikus látvánnyal és hangzással. MAL 9 pont.

Nagyító alatt : Blood +” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s