Nagyító alatt : Xenosaga – The Animation

4861271487

Háború dúl az emberek és valamilyen idegen lények között – akiket egy ember hozott át valamelyik dimenzióból, hozzátenném nem szándékosan.Ezek a lények majdhogynem legyőzhetetlenek, nem lehet megsebezni őket, olyanok akár a szellemek, egy-egy hadihajó – vagy mi? – formája pl. alakra és kinézetre bálnára hasonlít , csak egy energiasugár képes sebezhetővé tenni őket, és akkor már le is lehet győzni őket. Azonban ezzel a fegyverrel csak kevés hajó rendelkezik.

A múltban egy feltaláló, Shion Uzuki és barátja, Kevin megalkotta a COS-MOS elnevezésű androidot, aki fegyverként szolgálhat, azonban a robot megsebesül.

A jelenben a hajót – ahol ő és Shion van – megtámadják, és önmagától újraaktiválódik, hogy megvédje a nőt.

xenosaga

Műfaja leginkább az akció, mecha és dráma.

Bár az anime 2005-ös, a grafika néhol régiesnek tűnhet, ugyanakkor vannak olyan részek, ahol gyönyörű. Az effektekre nem lehet panasz sem audió, sem vizuális szempontból.

A többséggel ellentétben nem manga, hanem játék alapján készült. Na most a játékkal nem játszottam egy percet sem, így nem tudom leírni a hangulatát, de ha a sorozat hűen visszaad valamit belőle, akkor fantasztikus lehet.

Bár látni nem láttam, mégis  mindegyik részének megvan a zenéje és szeretem is.  Majd miután végighallgattam, belefutottam az anime soundtrackjébe, amit Yamashita Kousuke komponált meg, és hála a nagyzenekari betéteknek – amik egyébként a játékokban is feltünnek Yasunori Mitsuda, illetve Yuki Kajiura előadásában – a sorozat folyamán többször is úgy éreztem, mintha mozifilmet néznék.

Javaslom az összes zenéjébe füleljetek bele :

Játék :

I.   CD1 – CD2

II.  CD1-CD2

III.  CD1-CD2

Anime OST

Rengeteg harc van benne, humor csak kevesebb, azonban a történetfelvezetés és maga a történet, ami még a végén is szolgál meglepetéssel, nagyon érdekes volt, így azt is mondhatnám, hogy rengeteg dolgot nem értettem, csak így a végére. MAL 9 pont.

Nagyító alatt : Xenosaga – The Animation” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Kár, hogy az anime csak a game elejét dolgozza fel, jobb lett volna ha végig.

    Ez az anime egyébként kicsit kapcsolódik a Xenogearshez, ami az egyik legfordulatosabb történet, ebben jobban kiderül a Zohar szerepe. Folyamatosan írok is róla a blogon.

  2. Xenogears is jó, de a Xenosaga szerintem látványosabb – főleg a karakterek.
    Az első résszel volt csak szerencsém játszani PS2-n, nagyon tetszett, szóval az animét is meg fogom mindenképpen. Csak Cos-Mos cucca zavar egy kicsit…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s