Nagyító alatt : Journey to the Center of the Earth

journey_to_the_center_of_the_earth_3d_ver2

Tudós kétféle van: az egyik sosem hagyja el a laboratóriumát, és unalmas életét unalmas cikkek írásával igyekszik felvidítani. A másik viszont nyughatatlan, a fejében őrült ötletek kergetőznek, és ő boldogan ered a nyomába egyre vadabb elképzeléseinek.

Trevor ennek az utóbbi fajtának a legmegveszekedettebb példánya. Vad elméletei többnyire riadalmat keltenek kollégái körében, és most talán tanári állását is elveszik tőle. Ideje pihenni: ezért indul kedvenc unokaöccsével izlandi hegymászótúrára: de pihenés helyett élete legőrültebb, legfurcsább és legveszélyesebb időszaka következik. Valójában bátyja eltűnése után akar nyomozni.

Egy kráteren keresztül ő, a srác és a túravezető hölgyike bezuhannak a Föld gyomrába. Földalatti növények, cápák, lávafolyamok és úszó szigetek között próbálják túlélni a kalandot, melynek során talán Trevor eltűnt bátyja körüli titkokra is fény derülhet…

journey

Sokan sokféleképpen próbálták már feldolgozni Verne művét, ez is egyike azoknak, de ellentétben a legtöbbel, ez nem akar mást csak szórakoztatni. Méghozzá az egész családot, minden korosztály számára tökéletes kikapcsolódás, ezért nem is szabad összehasonlítani a könyvvel.

Itt a képzelet és a valóság összeolvad, hihetetlen dolgok történnek meg és fantasztikus kalandokat élünk át a szereplőkkel, ehhez hozzájárul az is, hogy ez eredetileg egy 3D-s mozi – habár anélkül is élvezhető.

journey-to-the-center-of-the-earth-20080619003242993_640w

Pont ebből kifolyólag a vizuális megjelenítés király lett, gyönyörű képek és még szebb számítógép animáció van benne. A hangok szintén hozzájárulnak az élmény fokozásához, tipikus mozifilm rendkívül élvezhető.

journey600

A jó filmzene Andrew Lockington érdeme, aki legutóbb a szintén kalandfilm Szikraváros kapcsán is maradandót alkotott. Igazi belevaló kalandfilmzene lett, megvan a lendülete, a szépsége és így különállóan is hallgatható.

Itt be is szerezhetitek

Én mindenképpen ajánlom, remek szórakozás, nem kell összehasonlítani vagy logikát keresni benne, csak engedjétek el magatokat és hagyjátok, hogy dolgozzon a fantáziátok és szárnyaljon a képzeletetek.

Egyébként lehetséges egy folytatás is, ami viszont már Atlantis-ról szólna, én mindenesetre nagyon várom és persze 3D-ben.

Stáblista:

rendező: Eric Brevig
író: Jules Verne
forgatókönyvíró: Mark Levin, Jennifer Flackett
zeneszerző: Andrew Lockington
operatőr: Chuck Shuman
producer: Beau Flynn, Cary Granat
vágó: Steven Rosenblum, Paul Martin Smith, Dirk Westervelt

Szereplők
Brendan Fraser (Trevor)
Josh Hutcherson (Sean)
Anita Briem(Hannah)
Giancarlo Caltabiano
Garth Gilker
Frank Fontaine
Seth Meyers

 

 

“We’re going to have a conversation about that. If there is another one, there will likely be more water involved, I predict.”

Brendon FraserVélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s