Nagyító alatt : Zettai Shounen

rau3vn

A történet Japánban, egy Tana nevű helyen kezdődik, ahol a helyi állatorvos fia, Ayumu nyaral éppen, aki egyébként Yokohamában lakik édesanyjával. Itt ismerkedik össze Miki és Miku Miyama-val.

Miku, a fiatalabbik testvér olyan dolgokat lát, amit senki más. Ezeket a dolgokat idővel Ayumu is elkezdi látni, ezzel párhuzamosan pedig egy Wakkun nevű kisfiút is, aki a folyóparton játszik állandóan és hosszú évek óta várta Ayumu-t.

A városkában feltűnnek bizonyos teremtmények, amik fénylő gömböknek néznek ki a hétköznapi emberek számára, ám némelyik kisfiú és kislány láthatja igazi formájukat. Wakkun szintén ilyen, bár embernek néz ki, őt is csak Ayumu és Miku látja. Miku azóta ilyen, amióta kiskorában egy erdőben elveszett…

zettaishonensmallwp0et

A műfajilag sci-fi dráma sorozatot 2005-ben mutatta be a Tv, Tomomi Mochizuki rendezésében.A Bandai Visual, GENCO, MICO, Sougou Vision, Ginga Ya, mind részt vett az elkészítsésében.

A hangok hozzák az elvárt színvonalat, a szinkron fenomenális. Toyonaga Toshiyuki Ayumu szerepében és Kobayashi Akiko Kisa-ként remekül hozzák a nekik előírt szerepeket, a hangjukból kihallani az érzelmeiket is, fantasztikus.

A zene Nanase Hikaru – egyik kedvenc zeneszerzőm – műve, amibe itt belehallgathattok.

A grafika 2005-öshöz képest egyáltalán nem rossz, kicsit haloványak a karakterek, de így a hátterek és az események kihangsúlyozottá válnak, ezzel pedíg erős nyomást gyakorolva az amúgy is komoly témára.

1059-4absolute_boy_003absolute_boy_004absolute_boy_005absolute_boy_006

Van benne persze szerelmi szál is, de a történetet tekintve a hangsúly nem ezen van. A 26 rész két szálra bomlik, ami persze később egyesülni fog. Minden szereplő szerethető kivétel nélkül.

Összességében sok minden érthetetlen majdnem egészen a végéig, mégis nekem nagyon tetszett és megfogott a légköre. MAL 9 pont.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s