Nagyító alatt : Crank 1-2

Első rész

crank1

Nálunk a Felpörögve címet viseli az első rész, a másodikat még nem tudom.

A Crank 1 története lényegében annyi, hogy Chev Chelios nem várt telefonhívásra ébred. Támolyog, gyakorlatilag nem tud mozogni, és a szíve is alig ver, nagy erőfeszítésébe kerül, hogy felvegye a mobilját.Ricky Verona van a vonalban, és elárulja hősünknek, hogy megmérgezte álmában: már csak egy órája van hátra.

Mint kiderül, Chev egy bérgyilkos, aki a Nyugati Parti bűnszövetkezeteknek dolgozik. Chev eddig soha nem hibázott, de a múlt éjszakai meló váratlan kudarcba fulladt. Chev ugyanis futni hagyta a célpontot: ki akar szállni, hogy új életet kezdhessen barátnőjével, Eve-vel.

Most Chevnak – szó szerint – rohannia kell az életéért. Csak úgy képes lelassítani a szívét leállítani készülő mérget, ha testében folyamatosan magasan tartja az adrenalin szintet. Ahogy az óra sebesen ketyeg, Chelios nagy zűrzavart okoz Los Angeles utcáin, s mindenkit elsöpör, aki az útjába mer állni. Meg kell mentenie Eve-et, ki kell cseleznie az őt üldöző fejvadászokat, miközben meg kell találnia az ellenanyagot is, mielőtt szíve végleg feladja. De adrenalin szintje közben egy pillanatra sem eshet vissza.

Izgalmasnak hangzik, hát az is, állandó pörgés és örültebbnél őrültebb akciók követik egymást, sokszor kemény poénokat is bevetve, nekem nagyon bejött. Habár inkább az akciófilmiparnak ad egy maflást, önálló akciófilmként is király,és ahogy illik a zenék is pont olyan kemények mint maga a film.

Stáblista :

rendező: Mark Neveldine, Brian Taylor
forgatókönyvíró: Mark Neveldine, Brian Taylor
zeneszerző: Paul Haslinger
operatőr: Adam Biddle
producer: Skip Williamson, Richard S. Wright, Richard Wright, Michael Davis, Gary Lucchesi
vágó: Brian Berdan
szereplő(k):
Jason Statham (Chev Chelios)
Amy Smart (Eve)
Jose Pablo Cantillo (Verona)
Efren Ramirez (Kaylo)
Dwight Yoakam (Miles)

Második rész

crank_high_voltage_poster2

Sajnos az előzményt nem tudtam moziban, csak DVD-n megnézni, de ezzel más lesz a helyzet, nem fogom elszalasztani. Erre kínál rá a második rész egy hatalmas kanállal.

Chev Chelios-nak (Jason Statham) nincs szerencséje a szívével. Miután nagy nehezen túlélte az adrenalinszint érzékeny méreg következményeit, egy kínai gengszter kioperálja a szívét, és egy akkumulátorossal helyettesíti. Chev, hogy életben maradjon ameddig vissza nem szerzi saját szívét, kénytelen rendszeresen után-tölteni gyorsan merülő akkumulátorát.

Ugyanaz az őrült pörgés csak megtöbbszörözve, nincs hiány nyilvános szexben és a mindent elsöprő erőszakos részekben most sem és a zene ismét csak ütős soundtrack lett.

És az erőszakos részek ténylegesen azok is, sokkal brutálisabban mutatja be a bandák világát. A mellbimbólevágástól a biciklivel hereszétverésig minden terítékre kerül. Ugyanakkor a poénos részek megmaradtak és ami a fő, a realitásnak továbbra sincs semmi esélye itt.

A karakterek, a harc, a zene és a mindent felülmúló adrenalin, vagyis áram vadászat mindent üt és a befejezés mint az elsőnél sejteti a majdani harmadik részt is, ami a rendezők szerint valószínű, hogy lesz.

Stáblista

rendező: Brian Taylor, Mark Neveldine
forgatókönyvíró: Mark Neveldine, Brian Taylor
operatőr: Brandon Trost
producer: Gary Lucchesi, Tom Rosenberg, Skip Williamson
vágó: Marc Jakubowicz, Fernando Villena
szereplő(k):
Jason Statham (Chev Chelios)
Amy Smart (Eve)
David Carradine (Poon Dong)
Clifton Collins Jr. (El Huron)
Ling Bai (Ria)
Corey Haim (Randy)Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s