Nagyító alatt : Asagiri no Miko

asagirinomiko

Amatsu Tadahiro születése óta kétszínű szemmel él, a jobb szeme barna, a bal pedig vörös. Ugyanezért gyermekkora óta egy álarcos mágus célpontja, aki tudja a bal szemben lapuló sötét titkot és meg akarja szerezni bármi áron.

Hosszas távollét után a fiú visszatér oda, ahol gyermekéveit töltötte és bár ahogy megérkezik máris megtámadják, a támadást meghiúsítja Hieda Yuzu és nővére Kurako, akik hivatásos papnők. Yuzu nagyon régóta ismeri Amatsut és számára ez több mint barátság, hiszen amíg el nem hagyta őket, addig minden percet együtt töltött Tadahiro-kunnal.

Hogy Ayatara Miramune mágus ne érhesse el a célját, Yuzu az iskolában megalapítja a saját klubját és négy barátnőjét papnőnek képzi ki, de ugyanakkor ő is keményen edz Kurako irányítása alatt.

shrine_of_the_morning_mist_006

A mangaváltozatot Ugawa Hiroki követte el, ami 2000-ben lett elindítva és 2007-ben ért véget. A Chaos Project megvette a jogokat és tv-re vitte 2002-ben.  A 26 részes sorozat nem élt meg folytatást, de ez így van jól, le lett zárva  a vége.

Műfaját nézve romantikus vígjáték, mágiával, iskolai élettel és egy kis drámával valamint akcióval fűszerezve. A főbb szereplők személyisége jól kidolgozott, a többieké csak annyira, hogy előrébb vigyék a sztorit.

A hangok megfelelnek egy ilyen típusú animekhez viszonyítva, hozzák az elvárt színvonalat. A szinkron most is tökéletes, habár nem kiemelkedő mégis pont olyan amilyennek lennie kell.

A zene Saito Tsuneyoshi munkáját dicséri. A vidámabb részeknél élettel teliek a ritmusok, a harcoknál lendületesebb és a drámánál pedig lassú és szorongatóan melankolikus az aláfestés. Az opening különösen tetszett, de az ending is jó.

A grafika korhű, de ennek így kell lennie. Szép hátterek, kifinomult mozgás megjelenítés és kellemes karakterábrázolás jellemzik. Intenzív színkavalkád és erőteljes ábrázolásmód letisztult látványvilággal.

shrine_of_the_morning_mist_002shrine_of_the_morning_mist_005asagiri-no-miko

Összességében annyit, hogy nem egy világ megváltó mű, de annak aminek készült tökéletes. A szórakozás garantált. MAL 8 pont.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s