Nagyító alatt : Ai Yori Aoshi

aiyoriaoshi

Hanabishi Kaoru egy nagynevű család tagja, de anyja egyszerű közember. Amikor apja meghal, csak őt fogadják vissza, azonban nem  bírja elszakítva az anyjától, ezért később megszökik és önálló életet kezd el élni.

Egy nap betoppan hozzá Sakuraba Aoi, a leendő menyasszonya. De mivel Kaoru otthagyta a családját és eldobta a nevét, így a gyermekkoruk óta tervezett esküvő már érvényes többé. Aoi-chan ezt viszont nem hajlandó elfogadni, mert valóban szereti a fiút és úgy néz ki ez kölcsönös.

Egyik dolog követi a másikat és végülis beköltöznek az egyik Sakuraba házba Kagurazaka Miyabi-val aki gyermekkora óta neveli és törődik Aoi-channal, amolyan nagynéni. Innentől indul kettejük igazi kapcsolata.

aiyoriaoshi17jf1

Műfaját tekintve romantikus vigjáték, kis drámával. Ennél azért jóval több lapul benne. Nem az a szokásos minden lány egy fiút szeret sztori. Itt a hangsúly az érzelmeken van és itt nem csak a szerelemre gondolok, a kitartás, barátság, irigység, féltékenység, harag, vidámság mind megtalálható benne.

A szereplők kidolgozása tökéletes, mindenkinek megvan a kis története. Mindenki kapcsolódik mindenkihez. A személyiségek eltérőek és változatosak, ráadásul nem mindenki olyan mint első látásra várnánk. Aoi nyugodt és visszafogott megjelenése ellenére komolyan a sarkára tud állni, ha kell. Kaoru sem az a tipikus lázadó tini, komolyan veszi az új életét és így tovább a többiekkel is.

ai-yori-aoshi-01-100b

A történet alapját az azonos című manga adja amit Fumizuki Kou készített 1998-ban és 17 kötet után 2005-ben véget ért. A J.C.Staff megcsinálta az anime változatot ami 2002-ben került a képernyőre, majd egy évre rá még egy 13 részes sorozatot is csináltak folytatásként Ai Yori Aoshi Enishi címmel. Emellett létezik még egy special, ami szervesen nem kötődik a történethez, inkább annak elejét mutatja be.

A hangok tiszták és jól hallhatóak, nagyon nem kell külön figyelmet fordítani rájuk. A szinkron itt is tökéletes munka, az egész stáb szuper volt. A zene Toshio Masuda tolmácsolásában már inkább érdekes, van közte több kiemelkedő darab is. Hallgassátok meg.

A grafika messze megelőzi a korát, nem látszik rajta, hogy 2002-es. A hátterek és tájképek valamint állóképek egyaránt szépek. A szereplők ábrázolása tökéletes, mind a kialakításuk mind a mozgásuk. A drámaibb jeleneteknél pedig eszméletlen látványvilág tárul elénk. Intenzív és élénk színek, kontrasztos textúrák és letisztult vonalak jellemzik. A különbség inkább az Enishinél figyelhet meg.

75337_largeimage_aoiphpai_yori_aoshi_volume_4_truly_yours_profilelargeai-yori-aoshi-santa

Mindent összevetve, ez egy fantasztikus sorozat, tele vidám jelenetekkel és fefokozott érzelmekkel, ami inkább a második évadnál látszik meg. Több benne a drámai rész ugyanakkor sokkal hitelesebb és meghatóbb is ezáltal.

Csak ajánlani tudom, minden benne van ami számít. MAL 9 pont.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s