Nagyító alatt : AA Megami Sama

ah_my_goddess_tv_203_1024

Morisato Keiichi még új a középiskolában, és a felsőbbévesekkel lakik egy kollégiumban. Mivel ő az újonc, így állandóan ugráltatják és dolgoztatják, de ez megszokott dolog. Egyik este szintén egyedül van, és a sok munka után megéhezik, ezért telefonon akar rendelni magának vacsorát.

Azonban a telefon másik végén levő nő szerint ez az Istennői Segélyvonal (Forródrót – ahogy tetszik ) és nemsokára személyesen is meglátogatja, hogy teljesítse a kívánságát. Mikor az Istennő akit Belldandynak hívnak megkérdezi, hogy mit szeretne kívánni, Keiichi szórakozásból azt mondja hogy maradjon vele örökre. Ezzel pedig kalandok és félreérthető szituációk sorozatát indítja el, mert az óhaja teljesül. Innentől kezdve a fucsábbnál furcsább alakok bukkanak fel, van aki segíteni szeretné kapcsolatukat, míg más tönkretenni.

aa_megami-sama

Az eredeti történet Fujishima Kosuke tollából származik és már több mint tíz éve fut megállás nélkül. Az első kötet 1988-ban lett publikálva, az akkori rajzolás még nem volt kiemelkedő, de mára rengeteget fejlődött és kifejezetten szép lett.

Elöször 1993-ban lett digitalizálva a Pony Canyon jóvoltából egy OVA sorozat keretében. Az akkori megjelenítéshez hű grafikával, remek szinkronszinészekkel és hangokkal. Majd következett az Aa! Megami-sama! Chicchaitte Koto wa Benri da ne című 48 részes sorozat, mely Belldandyék gyerekkori kalandjait dolgozta fel. 2000-ben végre a mozikba is bekerült a Ah! My Goddess: The Movie néven. A javulás minden téren érezhető volt, hatalmas siker volt.

Ennek és a manga óriási rajongótáborának köszönhetően 2005-ben elkészült a 26 részes sorozat Ah! My Goddess címmel, amit az Ah! My Goddess: Flights of Fancy követett 2006-ban és a Aa Megami-sama: Tatakau Tsubasa 2007-ben.Ez utóbbi egy két részes speciálként jelent meg, hozva AMG univerzum páratlan hangulatát.

goddessremake4001132006xu0

A hangok jól hallhatóak, tiszták és élesek, és a második sorozatnál csak még jobb lett. A szinkron páratlan, Inoue Kikuko mint Belldandy, Kikuchi Masami Keiichiként,vagy  Touma Yumi Urd szerepében, mindegyikük fantasztikus. De persze az egész gárda messze túlviszi a színvonalat. Futamata Isseia ahogy állandóan kiejti a Morisato nevet, minden alkalommal el tudom nevetni magam.

A zene méltó az animehez, nagyon sok kedvencem fűződik hozzá. Hamaguchi Shiroh – nak sikerült egy olyan albumot készítenie, amit bármikor meg tudok hallgatni bárhol és nincs ez máshogy a többivel sem. Füleljetek bele:

A grafika mint említettem az OVA-nal még elment, itt viszont szemkápráztatóan szép, mind a mozgás, mind a harcok alatt. A karakterek rajzolása szépen kidolgozott, a tájak, és hátterek élettel teliek, az egészből süt a jókedv és életöröm. Persze a szomorúbb részeknél is ugyanígy kibontakozik a látvány.

goddess19vlcsnap-906775vlcsnap-4125908

Minden szereplő egyedi, senkinek sincs két egyforma tulajdonsága, és ebből adódóan rengeteg poénforrást ad neki. Sok humor, keveseb harc, romantika, csipetnyi dráma és még több őrültség, csak ajánlani tudom. MAL 10 pont.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s