Nagyító alatt : Skip Beat

skip-beat

Mogami Kyoko a 16 éves lány feladta a középiskolát és Tokioba költözött, hogy a sztárnak készülő fiújának Fuwa Shotaronak segítsen. Több állást is vállal, hogy eltartsa a drága lakást amiben laknak, legalábbis régen így volt, újabban nem találkoznak túl gyakran. Ezért meg akarja lepni, így hát elmegy a céghez akiknél dolgozik.

Szerencsétlenségére tanúja lesz egy beszélgetésnek Sho és a menedzsere között, amikor a fiú éppen azt ecseteli, hogy csak azért kérte meg a lányt, hogy főzzön, mosson rá meg egyebek.

Ez nem érinti túl jól szegényt, és miután alaposan kidühöngte magát,  megesküszik hogy bosszút áll. De csak úgy férkőzhet Sho közelébe, ha ő is belép a szórakoztató iparba, így elhatározza hogy megváltozik külsőleg és belsőleg is.

f0d0217711f960_full

Nakamura Yoshiki mangáját 2002 óta forgalmazzák és folyamatosan jelennek meg új részek. A népszerűségnek hála a Hal Film Maker stúdió animálta és a TV Tokyo leadta  2008 október és 2009 március között, egy 25 részes sorozat keretében. Ám mint sok más sorozatnál, itt is felvetődik a kérdés : HOL A POKOLBAN VAN MÁR A MÁSODIK ÉVAD???? Merthogy nincs befejezve teljesen és eléggé zavaró így.

Műfaját tekintve romantikus shoujo, sok humorral és csipetnyi drámával. A főszereplő személye remekül meg lett csinálva, Kyoko egyénisége nagyon sokat ad hozzá az élvezeti faktorhoz.

A hangok szintén jól kivitelezettek, semmi  extra, minden ott van ahol lennie kell és úgy is szól. A Szinkron fantasztikus, de tényleg Inoue Marina Kyoko szerepében hatalmasat alakít és a többiek is hozzák az elvárt színvonalat.

A zene mint sok romantikus anime esetében se különösen jó se különösen rossz, pont megfelelő, vidám dallamok, zongora, hegedű és a drámai részeknél, kicsikét mélyebb és melankólikusabb ritmusok. Hallgassátok meg:

https://i1.wp.com/1.bp.blogspot.com/_xJr4_ScB5pc/SZgNThosT0I/AAAAAAAABLI/mSRXhMMyIEs/s320/skipbeatost.jpg

A grafika gyönyörű, a rajzoláson meglátszik, hogy nem régi. A hátterek élesek, a színvilág intenzív nem unalmas, a karakterek megrajzolása is szép. Két eset van ahol meg lehet figyelni a különbséget, a humorosabb és a komolyabb jeleneteknél. A humorosabbnál az arcokról eltűnnek a vonalak és lecsupaszítva jelennek meg a fejek, mindenféle arcizom, vagy mimika nélkül. Ellenben a komolyabbaknál ez fordítva és inkább kiéleződnek, hangsúlyossá válnak.

skipbeatep4mkv00032dk7

sb02-00

skipbeat_18-00

Egyedi kivitelezés, a szokásos shoujo elemekkel és az érzelmek széles skálájával. Nem bántam meg, eddíg a legjobb shoujo amit láttam ( A NANA még kimaradt). Nagyon ajánlom. MAL 10 pont.

Nagyító alatt : Skip Beat” bejegyzéshez ozzászólás

  1. szia. nemtudod,hogy lesz-e 2. évad belőle?mert pont most néztem meg,pár nap alatt kivégeztem,imádom.*-* remélem,hogy lesz folytatás..

    1. Eddíg még nem jelezték, hogy készülne folytatás, de a történetet elnézve várható lenne. Lehet, hogy ha a mangát befejezik akkor elkezdik csinálni utána.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s