Nagyító alatt : School Rumble

school-rumble-season2

Tsukamoto Tenma második évét kezdi a középiskolában, az osztálybesorolásnál, nagyon örül mert nem csak barátnői kerültek be, de “Karasuma(-kun) Oji is, akibe titokban régóta szerelmes. Azonban a fiú úgy néz ki elhagyja az iskolát és máshova megy, ezért Tenma levélben megvallja szerelmét. Ennek hatására Karasuma nem utazik el, viszont mivel a levélen nem volt feladó, nem tudja ki írta. De a lányba szintén titokban szerelmes Harima Kenji, az első számú bajkeverő és mindenki fél tőle. Harima igyekszik megváltozni, de eközben mások figyelmét is felhívja magára. És később még több kavarás várható.

Első olvasatra ez egy szimpla romantikus komédiának tűnhet, de ennél jóval többet takar. Vannak benne komoly érzelmek is, de a lényeg az eszméletlen poénáradat. Olyan mennyiségű humort zsúfoltak bele, hogy néha már fáj.

A történet az ezzel megegyező című mangával indult 2002-ben Kobayashi Jin keze alól. 283 fejezet – 22 kötet – 2008 julius 23-án fejezte be, de a jogokat már kobábban megvette a Studio Comet és a TV Tokyo. Így 2004 és 2005 között bemutathatták az animált változatot, ami a hatalmas sikernek köszönhetően, további folytatásokat élt meg.  A School Rumble: 2nd Semester tv sorozat 2006-ban és a School Rumble Sangakki OVA, ami a történet befejezési is egyben 2008 -ban lett bemutatva. Ugyanakkor létezik még egy Extra Class című OVA, ami egy visszapillantó féle.

A grafika nagyon szemrevaló és persze a másik két sorozatnál még szebbek. A szereplők megrajzolása igen jó lett, a hátterek és ami a fő az állóképek gyönyörűek. Egészen jól alkalmazkodott a néha fizika törvényeket áthágó mozgáshoz.

school-rumble1

school-rumble-ni-gakki-27eri-harima-small

A hangok szintén ott vannak a toppon, legyen az zaj, beszéd, vagy éppen valamilyen effekt, szépen és tisztán hallhatóak. A szinkron fergeteges, Koshimizu Ami Tenmaként, Takahashi Hiroki Harimaként egyszerűen mindenkit lejátszanak a vászonról a hangjukkal. Persze ez nem azt jelenti hogy a többiek rosszak, cseppet sem, mindenki remekül beleéli magát a szerepébe – és a nyakam rá, hogy közben még jól is szórakoztak.

A zenére megint nem lehet panasz, hiszen egy ilyen stílusú animénél elvárhatóak  a vidám dallamok, kellemes melódiák, néha őrült ritmusok. Ezt Omori Toshiyuki– nak sikerült is teljesítenie, mert miközben hallgatjuk a sorozat alatt, nem zavaró sőt néha fokozza a hangulatot is. Hallgassatok bele. Ugyanakkor az openingek és endingek is hozzák a papírformát, de ami engem illet az első sorozat nyitánya a kedvencem, annyira energikus és tele van életörömmel.

A karakterek nagyszerűek, mindenki egyedi és olyan tulajdonságokkal, személyiséggel bír, hogy néha már azon elnevetem magam. Van pankrátor, judós, teás, sportőrült, leskelődő, fényképész és még rengeteg őrült figura.

Kedvenc karim : Harima és Yakumo.

Összegezve : Ezt mindenkinek látnia kell, tökéletes szórakozás. MAL 10 pont

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s