Nagyító alatt : Hajime No Ippo

hajime-no-ippo1

Makunouchi Ippo-t már elég rég óta csúfolják, összeverik és kihasználják, éppen az egyik ilyen  alkalommal amikor már véres az arca, megmenti Takamura Mamorou. Amikor Ippo-t elviszi a terembe ahol edzeni szokott, kiderül hogy híres japán bokszoló, és megtetszik neki az egész bokszolói szellemiség. Úgy dönt ő is  komolyan elkezdi, hála eltökéltségének hamar barátokra és egy igazi edzőre lel, aki átformálja egész lényét majd és ennek köszönhetően hatalmas változáson esik át, mind mentálisan mind fizikailag átalakul. Iskolásként kezdi és igazi sportoló lesz  óriási akarattal, kitartással, lelkierővel és bátorsággal.

A történetről elöljáróban ennyit. Mivel ez egy sport shounen, így nem kell mélyebb tartalmat keresni benne. Szimplán kikapcsolódásként tökéletes.

A hangok tiszták , és egy 2000-ben indult sorozathoz bőven megfelelnek. A szinkronról nem szólnék, mert csak ismételném magam – fantasztikus. A zene pedig, nos ezt döntétek el most ti. Tsuneo Imahori érdeme amúgy.

A grafika eleinte különös,de folyamatosan javul és a vége felé nagyon szép lesz. Ez különösen a mérkőzéseknél látszik meg.

hajime-no-ippo2

Tessék, mozgásban így néz ki.

dempsey_roll-ippo_vs_sendo

Az anime egyébként  a hasonló című manga alapján készült ami George Morikawa keze munkája és 1989-ben kezdte el és még mindíg fut.

A sorozathoz készült még Hajime no Ippo – Champion Road című special, egy Hajime no Ippo – Mashiba vs. Kimura című OVA és most is megy a Hajime no Ippo: New Challenger című sorozat, mely folytatás és jelen pillanatban úgy néz ki egyelőre 26 részes lesz, de talán lesz második évadja is.

Mindent összevetve humoros, izgalmas és néha megható is, nagy kedvencem.

MAL 9 pont. Nagyon ajánlom megnézésre, megéri.

Nagyító alatt : Hajime No Ippo” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Nem értek egyet. Most nem írom le részletesen, de nem így van. A manga jelenleg 851 fejezetes, és még mindig fut, nem hagyták abba.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s