Nagyító alatt : Elfen Lied

elfen-lied

Egy kutatóközpontban nagy mészárlás veszi kezdetét, amikor az egyik kutatási alany elszabadul, illetve valaki szándékosan kiengedi. Sikerül megállítani, de a lövedék ami eltalálja, csak megsebzi és belezuhan a vízbe, majd eltűnik.

Később : Kouta nyolc év után visszatér unokatestvéréhez Yuka-hoz, hogy a városban tanulhasson. Egy múltban történt esemény miatt nem sok mindenre emlékszik a korábbiakról. Kettesben lemennek a tengerpartra, ahol rátalálnak egy meztelen fejsérülést szenvedett lányra, aki csak annyit tud mondani, hogy Nyuu, ezért ezt a nevet adják neki. Hogy ne essen még több baja, egyelőre hazaviszik, ám ez nem bizonyul túl jó döntésnek mert még valaki velük megy akiről nem tudnak, ő pedig Lucy a lány valódi személyisége, aki meggyötört és bosszúszomjas. Akár így akár úgy, de mindenképpen sorszerű volt ez a találkozás.

elfenlied01bbd5

Ha a műfaját kéne behatárolnom bajba lennék, mert a rengeteg brutális, erőszakos, naturalista és véres jelenet ellenére, ez mégis csak egy kőkemény romantikus dráma. Animés körökben nagyon megoszlik a vélemény róla, van aki nagyon utálja, van aki nagyon szereti, és van aki még nem látta. Ezt azoknak írom.

Az eredeti EL Lynn Okamoto tollából került ki, a manga kicsikét másabb, több szórakoztatóbb és ecchi jelenet van benne és ezt nem a meztelenségre mondom. A 2002 és 2005 között futott képregénynek hatalmas rajongótábora lett, ezzel borítékolták a megfilmesítést is. Az ARMS hamar lecsapott a jogokra és a TV Tokyo 2004 június és október között be is mutatta a 13 részes sorozatot, ezzel még nagyobb sikert elérve, nem csak a Tv nézettség tekintetében hanem az eladási listákat nézve is.

A zenében megint nem lehet csalódni, Kondoo Yukio és Konishi Kayo olyan filmzenealbumot hoztak össze hogy csak na. A megható drámai részek alatt a fúvósok és a nagybőgő az ami nagy szerepet játszik, a komolyabb részeknél pedig a zongora is felcsendül velük, ezzel egy szép összképet adva a hangulatról ami átjárja ezt az egészet. Ugyanakkor az akcióra kihegyezett elektronikus és kissé rockos dallamvilág megállja a helyét, külön azonban nem érdemes hallgatni, ezt. Az opening egy gyönyörű nyitány és hozzá nagyon kellemes hanggal és szöveggel társul. Az ending pedig egy kicsit popposabb szám.

Hallgassátok meg az albumot

A hangok élesek és tisztán hallhatóak, a különböző zajok valamint effektek jól kivitelezettek. A szinkron – mint általában lenni szokott – fantasztikus, tökéletes játék, tökéletes szerepjátszás és tökéletes beleélés. Kobayashi Sanae Nyuu/Lucy-ként valami fenomenális, az ő hangja egyedül viszi az egész sztorit, de Suzuki Chihiro mint Kouta és Nakata Jouji Bandouként is tökéletes választás, ugyanígy minden szereplőnél.

A grafika a 2004-es szinvonalat messze teljesíti, éles képek és színek, intenzív ábrázolásmód, ugyanakkor művészi szépség is jellemzi a romantikusabb részeknél és erőteljes lesz az akcióknál valamint a véresebb  részeknél. Maguk a karakterek nagyon szépek, Nyuu/Lucy kettősségén látszik meg igazán ez,  a különbség köztük szemmel is látható.

9409139elfen_lied_ep4_lucy

Fordulatos és izgalmas, minden tekintetben egyedülálló, több nagyon fontos társadalmunkban is létező problémát feszeget. A fantázia és valóság határán egyensúlyozva keres válaszokat, etikus és morális kérdésekben. Véres? Igen. Erőszakos? Igen. Megható és magával ragadó? Nagyon igen.

Személy szerint a mai napig kedvenc animém, habár sokan mondták, hogy kezdőknek nem ajánlott, nekem ez volt a legelső japán nyelvű sorozatom. ( Akkor kötötték be a netem ) Előtte én is csak azokat láttam,amiket a Tv is lead, vagy régen videókazin forgalmaztak. Nagy sokk volt, ugyanakkor rabul ejtett és szerencsére máig fogva tart.

Létezik még egy OVA is belőle, ami a sorozathoz tartozik, de nem utána, hanem közben játszódik.

Én nagyon tudom ajánlani, de szigorúan csak 18 év felett, ez nem vicc. Tessék nagyon nagyon komolyan venni,  MAL 10 pont.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s