Nagyító alatt : Kimi Ga Nozomu Eien

3975

 

Hayase Mitsuki a középiskolás  úszócsapat legnagyobb büszkesége, mindent elkövet, hogy barátnője Suzumiya Haruka végre bevallja érzéseit egyik barátjának Narumi Takayuki-nak. Kisebb bukkanók után végre sikerül összejönniük, ám a felhőtlen boldogság nem tart örökké, Haruka balesetet szenved és kómába esik.

Évekkel később Takayuki már Mitsukival jár, ő és barátja Taira Shinji segítette át a fájdalmán. Végre mindenkinek megvan a jövője, de történik valami váratlan dolog, Haruka felébred. Nem tudván, hogy mennyi ideje volt kómában még úgy hiszi, hogy Takayuki a barátja, a fiú pedig büntudatból és szeretetből cselekedik.

De a barátságnak is megvannak a határai, Mitsuki vajon hogy viszonyul a dologhoz, Haruka rájön hogy mi történt az elmúlt időszakban? A kétségbeesés és féltékenység megrontja mindannyiuk kapcsolatát, de vajon kit választ Takayuki?

kimi-ga-nozomu-eien-next-season-4

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keres választ az anime ami Watanabe Tetsuya munkáját dicséri, aki viszont az azonos című visual novel alapján dolgozott, amit 2001-ben adtak ki.

A műfaj romantikus dráma, ahol a dráma szót nagyon komolyan kell venni. Már a leírásból is kiderül, hogy nem egyszerű történetet találtak ki, de szerencsére minden klisétől mentesen hitelesen, valós emberi érzésekkel  mutatja be, hogy hová tartanak a kapcsolatok. Ebből adódóan rengeteg szívfájdító jelenetnek lehetünk tanúi, úgyhogy valószínűleg kell majd zsepi.

A zene ennek megfelelően kellően szomorú és melankolikus, a kevés vidám résznél annyira nem érződik a hatása, de a végén például, elég nagy volt a hangulatfokozó hatása. Egyébként az aláfestésért Sudo Kenichi volt a felelős, itt bele is hallgathattok.

A hangok, tiszták és jól hallhatóak, realisztikusak. A szinkron zseniális, egy jó drámához szükség megfelelő stábra és a készítők ezt hozták is.  Tomoko Ishibashi mint Mitsuki és Minami Kuribayashi Haruka szerepében,vagy csak Kishô Taniyama Takayukiként nagyon meggyőzően adta elő a neki szánt szerepet és a tökéletes beleélésnek köszönhetően, az élmény még nagyobb lett.

A grafika gyönyörű, élénk színek mindenhol, a karakterek kinézete az egész sorozat alatt szépen meg volt csinálva. Letisztult és kellemes formák, megragadó tájképek tették változatossá és egyedivé a hangulatot.

kimi_ga_nozomu_eien1

kimi-ga-nozomu-eien-21kimi-ga-next-2

A történet érdekes, fordulatos, megkapó, mindig új meglepetésekkel szolgál, és a végén együtt izgulsz a szereplővel. Ezen felül a komolyság és szomorúságfaktor a vége fele megemelkedik, és a befejezés fantasztikusan lett megoldva. ( Nincs mese, sírni fogtok akkor is ha nem akartok ) .

Ha nem vagytok megelégedve mégsem és más endet akartok, akkor még mindig ott van a Next Season című Ova, ami tulajdonképpen egy másik feldolgozása a sztorinak.

Létezik még egy ONA – csak neten elérhető – az Ayumayu Theater, ami a két mellékszereplő felszolgálólányról szól, kis vicces sorozat. Ezenkívül még az Akane Maniax az, ami szervesen köthető az animehez, ugyanakkor én annak a  meghurcolásának tartom, mert teljesen hazavágja az eddigi KGNE hangulatot. ( Eddig sokan egyetértettek velem szerencsére )

Én tiszta szívből ajánlom mindenkinek, egy vérbeli és hamisítatlan dráma. MAL 10 pont

Azoknak  akik már látták

Nagyító alatt : Kimi Ga Nozomu Eien” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s