Nagyító alatt : Naruto

naruto33

Egy kitalált világban járunk, ahol a shinobik ( nindzsák ) létezése elősegíti az országok közti kapcsolatot. Minden országban található egy shinobi falu, ahol felnevelik és kiképzik őket, feladatokat hajtanak végre és akik az adott országhoz lojálisak. A küldetések a kisebb dolgokon felül kiterjednek a védelemre és orvgyilkosságra is, attól függően hogy épp milyen megbízást kapnak.

Az egyik ilyen faluban a Tűz országában Konohában él Uzumaki Naruto, a fiatal nindzsatanonc, akibe évekkel ezelőtt a hatalmas Rókadémont zárták. A felnőttek akik tudnak róla kerülik, a gyerekeik pedig a szüleiket követve elhúzódnak tőle, és így magányosan telnek évei. Egyetlen álma, hogy ő legyen a falu legerősebb embere és védelmezője azaz a Hokage.

Amikor végre sikerül Geninné – a legalacsonyabb rangú shinobi – válnia, beosztják egy három fős csapatba, ahová imádott szerelme Sakura és örök ellenfele és riválisa Sasuke is kerül. Vezetőjük egy nagyon tapasztalt jounin – felső szintű shinobi – Hatake Kakashi lesz.

Ezzel megkezdődik a nehéz és fáradságos utuk, az igazi shinobivá válás felé, ahol még sok sok meglepetés fogja érni őket.

free-naruto-manga-screensaver

Az útkeresést  Kisimoto Maszasi először 1999 novemberében vetette papírra, azóta is sok örömet okozva a manga olvasóinak. Jelenleg a 45-ik kötetnél jár és még folytatódik tovább.

Az animet a Studio Pierrot és a TV Tokyo készítette el Date Hajato rendező közreműködésével, és mivel a sorozat gyorsabban haladt előre mint a manga, így rengeteg filler – mangában nem szereplő történések – epizód került bele. Az utolsó részt február 7-én vetítették le. De még közel sincsen vége Naruto kalandjainak, hiszen jelenleg is műsoron van a Naruto Shippuden, mely tovább viszi a manga történetét, a 29.-ik kötettől, ezt 2007 ferbruár 15.-én kezdék el sugározni.

Készült az alap sorozathoz még 4 OVA, 3 Movie, és sok special. A Shippudenhez jelenleg 2 Movie fűződik. De az univerzum tovább bővül, hiszen van még 2 Light Novel. Az első, Siro no dzódzsi, keppu no kidzsin című regény és 2002. december 16-án jelent meg Japánban. A második, Takigakure no Sito Ore ga Eiju Dattebajo! , amely a sorozat második OVA-ján alapul.

Ezen kívül még megszámlálhatatlan termék került piacra, többek között figurák, kártyajátékok, videojátékok.

naruto_ultimate_ninja_ps2_pack

A Toshio Masuda által szerzett zene is elég szép sikereket ért el, mind eladási mind letöltési szinten. (Én is nagyon szeretem). Ahol humor van, ott vidám, ahol akció ott pörgősebb ,ahol dráma ott melankolikus és szomorú. Tökéletesen eltalált komponálás egy ilyen shounenhez szerintem. Az openingek és endingek híres előadóktól szólnak, és kivétel nélkül vittek mindent.

A Shippudenben Takanashi Yasuharu alkotott nagyot, itt a gépies hangzást kiegészítette és felváltotta a szimfonikus, ezzel még jobban fokozva  hangulatot. A mozifilmekhez akárcsak a sorozathoz külön albumok jelentek meg a Best of -okon kívül.

Az eddig megjelent OST albumok (bele is hallgathattok) :

A történet csavaros és izgalmas, sosem lehet tudni következőleg mi fog történni, és kivel. A fillerek sajnos sokat elvesznek belőle, de amúgy nem zavaróak, különálló kis sztorik, csak sok van belőle. A Shippudenbe is jutott, de eddig kevesebb.

A grafika az első epizódtól kezdve csak javult és az új részek egészen elképesztően festenek. A hátterek, a szereplők mozgása és maguk a szereplők is nagyon szépek lettek.

https://i0.wp.com/2.bp.blogspot.com/_zHpolwE0S_Q/SYNlC5bRtfI/AAAAAAAAAPc/sR8K55-y7oY/s400/naruto-shippuden.jpg

Összegezve tehát, ez nem egy rövid sorozat, de minden tekintetben megéri végignézni a régi és megnézni az új részeket. Szerencsére a manga és az anime is elérhető már itthon. MAL 10 pont.

ÉS végül az első Magyarországi Conon vetített Naruto Movie ,amitől kedvet kaptam a sorozathoz is.

Nagyító alatt : Naruto” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s