Nagyító alatt : Scrapped Princess

scrapped_princess_5438_1152x864theanimegallerycom

Ahol járunk az  idő ismeretlen, a középkornak felel meg, azonban kicsit misztikusabb világ ez, mágia és varázslat létezik  és a legtöbben az egyház részévé váltak.  De nem csak ebben különbözik, van egy határ amin túl nem képesek és nem is lehet menni az embereknek.

Az uralkodónak két gyermeke születik, az egyiket a kék szemű kislányt halálra ítélik, mert Szent Grendel jóslata szerint pusztulást hoz a világra, ha eléri a 16-éves kort. Ezért Mauser Istennek felajánlva a mélybe vetik, de a kislány megmenekül és kedves gondos emberekhez kerül  ahol Pacifica néven elkezdik felnevelni. Idővel aztán, amikor jellegzetes szőke haja és kék szeme miatt elkezdenek vadászni rá menekülni kényszerül, de nincs egyesül vele vannak mostohatestvérei Shannon és Raquel Cassul, akik mindent megtesznek érte.

Ezzel megkezdődik az Elvetett Hercegnő fantasztikus utazása, mely végén talán megsemmisülhet a világ.

group-pic

Sakaki Ichiro 1999 márciusában adta ki elöször a történetet mangaként és 2005 októberében fejezte be. Szerencsére a jól eltalált történetnek köszönhetően a Bones Stúdio 2003-ban megvette a jogokat és egy 24 részes animesorozatot készített, ami legalább akkora siker lett mint a manga.

A grafika jobb mint több hat éves sorozaté, a hátterek viszonylag élesek, a kontúrok tiszták, a szereplők kinézete, mozogása és hatásuk a környezetükre nagyon  szépen lett megrajzolva. Látszik, hogy nagy hangsúlyt fektettek a karakteranimációra.

raquelpacificashannonleo2201

shannoncz1803

A hangokra szintén nem lehet panaszom, jól kivehetőek a háttérzajok, a különböző effektek hangjai és a beszéd is. A szinkron csillagos ötös, bele képzeik magukat a cselekménybe, és úgy is reagálnak a különböző eseményeknél.  Miki Shinichiro mint Shannon, az általában nyugodt beszédével, de a kellő pillanatban heves és hirtelen hangváltásaival például az egyik kedvencem, de a Raquel szerepében felhangzó Ohara Sayaka is kiváló, ahogy sokan mások is.

yzf880mz

A zenében megint csak nincs kivetni való, Nanase Hikaru megint nagyot alkotott. Hallgassatok bele itt.

Magát a történetet elég nehéz lenne műfaji keretek közé szorítani, mert szinte minden megtalálható benne. A humor, akció, kaland, dráma, fantasy, sci-fi, mind részei és ebből adódóan, egyedi ábrázolást mutat be egy olyan kislányról, aki nem akar mást, csak élni.

Szerény véleményem szerint mindenképpen látni kell, az is jól szórakozhat rajta akit amúgy az ilyesmi nem szokott megfogni, nekem nagyon tetszett MAL 9 pont.


Nagyító alatt : Scrapped Princess” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. Köszi, jól leírtad. Remélem egy nap majd az animax is leadja majd.

    Mangából az első kötetet olvastam, más mint az anime. Nem rossz, de animéhez képest gyengébb.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s