Nagyító alatt : Fate/Stay Night

as-fate-stay-night

Szent Grál Háború, ez a neve annak a bizonyos időközönkénti élet-halál harcnak, melynek végén az utolsó elnyeri a Szent Grált, és ezzel kívánsága valósággá válik. A harcot 7 mágus vívja, kiknek kezén megtalálható a mágusok jegye. Nem maguk harcolnak, mindegyik életre hív egy-egy  Hősi Lelket. Ezek különböző kasztokból származnak. Ezek az Asassin, Saber, Archer, Caster, Berserker, Rider és Lancer. A szolgák kasztjuk neveit viselik, igazi nevüket nem árulják el, mert így felfedik gyengéiket is. Ebbe az ősrégi harcba csöppen bele Emiya Shiro, amikor véletlenül megidézi Sabert.

Azért nem írok konkrétumokat, mert akkor nem lesz élvezet az első rész végignézése, és az hatalmas csalódás lenne. De itt van egy kép Saberről.

47110

Az eredeti forrás a Type-Moon azonos című eroge visual novel játéka, ami 2004 január 30-án került forgalomba. A játék sikerét bizonyítja, hogy a Studio Deen felfigyelt rá, és a történetből 2006-ban egy 24 részes sorozatot csináltak.

A történet zseniális, nagyszerűen ötvözték a shounen, a dráma és fantasy műfajokat. Az időtlen hősők, a mindig megújuló háború ötlete és az amit magával hoz, egyszerűen remek. A szereplők és személyiségük, olyan emberi sorsokat és tulajdonságokat hordoznak magukban amiket ritkán láthatunk.

A grafika – jobb szavam nincs rá – gyönyörű, az élénk színek, a tájak, a momentumok, mozgásdinamika, és az időnként kimerevedő képek mind-mind csodálatosak.

fate_stay_night_till_the_end

A hang csillagos ötös, az effekteket nagyon eltalálták, a szinkronhangok mint mindig, nagyon hangulatfokozó hatásúak és ezért kellemesek. A zene pedig Kawai Kenji előadásában bámulatosan közel hozza a történetet a nézőhöz, egyszersmind elősegítve hogy könnyebben azonosuljunk némely karakterrel. Nagyon szép dallamok ezek, és akárcsak a score, az opening és ending is bizsergeti a fülünket – legalábbis nekem ez az egyik kedvenc albumom.

Itt meg is hallgathatjátok az egészet.

Végezetül még azt mondanám hogy aki még nem látta ne hagyja ki, nem csak azért mert az egyik kedvencem, hanem azért mert egy ilyen jól összerakott fantáziavilágot tele harcokkal és érzelmekkel nem minden nap láthat az ember, főleg úgy hogy  működik is. MAL 10 pont.

Nagyító alatt : Fate/Stay Night” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Imádom, sok animét láttam már de ezt komolyan mondom a legjobbak koze alithatom 😀 nagyon tetszik az egesz kidolgozás és a torténet megjelenítése ez az egyik kedvenc animém

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s